Luft i tarmen og magen er normalt. I gjennomsnitt slippes tarmgass ut 10-20 ganger om dagen, men hos noen kan det oppstå plager.

Årsaker
De mest vanlige årsakene til luft i magen er svelging av luft i forbindelse med inntak av mat og drikke. Man kan svelge mer  luft hvis man spiser for raskt, er nervøs eller tygger tyggegummi. Mesteparten av gassproduksjonen foregår likevel i tarmen og kan ha en forbindelse med kosthold, tilstander og hos noen – sykdommer. Sunn mat med høyt innhold av fiber kan ofte føre til økt gassproduksjon. Dette innebærer matvarer som helkornbrød, melk, epler og pærer, erter og belgfrukter og annen mat. Andre faktorer som matintolleranse, forstoppelse, antibiotika og andre medikamenter, samt ulike sykdommer kan også være blant synderne. Man har for eksempel økt risiko for å utvikle luftplager hvis man spiser mye fiberrik mat, har laktose- eller glutenintolleranse, en kronisk tarmsykdom som irritabel tarm (IBS) eller en kronisk betennelsesykdom i tarmen.

Symptomer
Symptomene på luftplager kan bestå av magesmerter, luftavgang og oppblåst mage. Gassproduksjonen kan ikke stoppes, men det finnes tiltak som kan bidra til å redusere den og lindre ubehag forbundet med dette.

Råd
Forårsakes luftplagene av en underliggende tilstand eller sykdom, kan behandling av denne gi god effekt. Plagsom luft i magen kan blant annet behandles med et tilpasset kosthold og livsstilsendringer. Et råd er å unngå matvarer som er kjent for å gi økt gassproduksjon, redusere mengden fet mat og forbigående inntak av fiberrik mat og melkeprodukter.
Peppermynte kan også ha en lindrende effekt, for eksempel i form av en kopp te. Kosttilskudd i form av tabletter mot luft i magen kan også en effekt hos noen – i kombinasjon med et tilpasset kosthold.

Det beste rådet er å prøve seg frem: Reduser inntaket av melkeprodukter, fiberrik og stekt fet mat, og legg gradvis til de ulike matvarene igjen. Peppermyntete og helsekostprodukt kan også ha effekt. Slik kan du oppdage hvilke matvarer som trigger dine luftplager og hva som kan hjelpe.

Magiro er et kosttilskudd med naturlige virkestoffer som kan hjelpe mot flere av de vanligste mageproblemene folk plages med i dag. Personer som har slitt med luft i magen, sure oppstøt eller løs mage har fått hjelp etter de begynte med Magiro.

Virkestoffene i Magiro består av hyllebær, fennikel og ryllik hvor alle kan ha en positiv effekt på magehelsen.

Produktet kan virke regulerende ved løs mage, lindre halsbrann og virke syrenøytraliserende. Dette er problemer som kan gå utover livskvaliteten til de det gjelder, men med Magiro kan dette endres til det bedre.

Prøv Magiro i 30 dager til halv pris.
Du betaler kun 125,- Porto/ekspedisjon er inkludert.

  Magiro endelig lansert i Norge!

  Jeg ønsker å prøve abonnement på Magiro. Vennligst send meg 30 dagers forbruk av Magiro til halv pris. Jeg betaler kun kr. 125,- Porto og eksp.kostnader er inkludert. Jeg er ikke forpliktet til fremtidig kjøp, men forplikter meg til å si opp abonnementet innen endringsfristen hvis jeg ikke ønsker å få tilsendt mer. Tilbudet gjelder kun nye abonnenter, myndige personer (minst 18 år) og en gang pr. person.

  JA TAKK, SEND MIN PRØVEPAKKE NÅ!

  NÆRINGSINNHOLD: Hyllebær (Sambucus Nigra), fennikel og ryllik

  Anbefalt daglig dosering er 2 tabletter om dagen.
  En boks Magiro inneholder 60 tabletter og er nok til 30 dager etter anbefalt dosering.

  Kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold. Sprekere Liv anbefaler alle fysisk aktivitet, samt et sunt og variert kosthold. Produktet bør oppbevares svalt eller i romtemperatur, beskyttet mot sollys. Produktet oppbevares utilgjengelig for barn. Ved allergi eller usikkerhet om bruk av produkt, kontakt lege for mer informasjon.

  Har du spørsmål om Magiro, eller ditt abonnement – Send en e-post til post@sprekereliv.no eller ring 85416299 hverdager mellom 12:00-15:00